вівторок, 22 вересня 2009 р.

Українські гвинтокрили будуватимуть на Закарпатті

УЖГОРОД, 21 вересня. /Ярослав Ядловський - УКРІНФОРМ/. Друге життя Закарпатському машинобудівному об'єднанню /смт.Дубове/ дасть вертольотобудівний консорціум, який утворюють 25 державних та приватних підприємств України. Серед них - і відоме конструкторське бюро "Вертикаль", яке свого часу створило вертоліт КТ-112.
На промисловій базі Дубівського об'єднання передбачено налагодити випуск вітчизняних гвинтокрилів. До цього спонукає й указ Президента України Віктора Ющенка, згідно з яким упродовж наступних трьох років розпочнеться серійне виробництво легких вертольотів національного зразка.
Машинобудівне виробництво було створене в Дубовому 40 років тому. Тут виготовлялися агрегати до легкого гвинтокрила МИ-33. На підприємстві було зайнято понад 4 тисячі кваліфікованих фахівців. Нині ж тут працюють... 200 робітників, які виготовляють крісла для літаків Ульяновського авіазаводу /РФ/ і дитячі санки. Отож обласна і районна влада намагаються відродити колишню славу дубівських вертолітників. Допоможе в цьому згаданий консорціум.
На думку фахівців, зі збутом українських вертольотів клопотів не буде, адже цей ринковий сегмент у нашій країні поки що не зайнятий.