понеділок, 21 вересня 2009 р.

Володарем гран-прі фестивалю "Червона рута" стала киянка Соломія Мельник


ЧЕРНІВЦІ, 21 вересня. (Наталія Команяк - УКРІНФОРМ). У Чернівцях відбувся заключний концерт переможців та гостей ювілейного фестивалю української сучасної та популярної пісні "Червона рута". Втретє за 20 років існування цього культового фесту журі присудило його учаснику гран-прі - володаркою стала киянка Соломія Мельник і гурт "Солома-груп", повідомляє кореспондент УКРІНФОРМУ. Диплом переможця з рук голови суддівської ради Кирила Стеценка отримала солістка гурту, яка вразила чернівчан та журі своїм самобутнім співом. Своєрідним "відкриттям" фестивалю став також виступ братів Золотухіних з Луганська, котрі здобули третю премію в жанрі акустичної музики.
Останній день фестивалю був особливо насичений цікавими заходами: на пішохідній вулиці ім.Ольги Кобилянської у старому центрі міста відбулися ярмарок книг та української музики за підтримки ГО "Форум видавців", а також ярмарок народних ремесел та виступ кобзарів, в кінотеатрі "Чернівці" - день українського кіно, а в обласному муздрамтеатрі - вистава "Солодка Даруся" за романом Марії Матіос, у Літньому театрі - гала-концерт переможців фестивалю. У заключному концерті, який зібрав тисячі глядачів на стадіоні "Буковина", взяв участь Президент України Віктор Ющенко з родиною, котрий привітав учасників та глядачів "Червоної рути".
Глядачі радо прийняли на сцені заключного концерту фестивалю такі гурти та виконавців, як "Полікарп", Катя Чілі, "Коралі", "Гуцул Каліпсо", "Очеретяний кіт", "Крихітка", "Вій", Марія Бурмака, "Мертвий півень", Тарас Чубай та "Плач Єремії", "Кому Вниз", "Мотор'рола", сестри Тельнюк, "Радослав та фаєр-шоу", "Воплі Відоплясова".