вівторок, 29 вересня 2009 р.

З 14 жовтня 2009 року в Україні буде змінено порядок набору міжміських, міжнародних і мобільних номерів

КИЇВ, 29 вересня. /Андрій Шульга - УКРІНФОРМ/. З 14 жовтня 2009 року в Україні змінюється порядок набору міжміських, міжнародних і мобільних номерів. Про це сьогодні на прес-конференції в УКРІНФОРМі поінформував начальник управління стратегії розвитку телекомунікацій Державної адміністрації зв'язку Ігор Шестак.
Він розповів, що з 14 жовтня 2009-го року для виходу на міжміську телефонну мережу, а також на мережу оператора мобільного зв'язку, необхідно буде замість префікса "8-0" набрати префікс "0", а для виходу на міжнародну телефонну мережу - замість префікса "8-10" префікс "0-0".
І. Шестак також сказав, що для абонентів фіксованих телефонних мереж ВАТ "Укртелеком" підтримка старих форматів кодів буде припинена 15 жовтня 2009 року. Після цього при наборі номера через "8" спрацьовуватиме автовідповідач, який поінформує абонента про зміну правил набору.
Такий термін переходу, за даними Держзв'язку, зумовлений наявністю на мережах фіксованого зв'язку компанії значної частки аналогових АТС. Разом з тим, відзначив І. Шестак, в мережах мобільного зв'язку, які побудовані виключно на цифровому устаткуванні, оператори можуть забезпечити одночасне використання старих і нових форматів кодів до кінця листопада 2009 року. Надалі автовідповідач інформуватиме абонента про зміну правил набору номера.
З 14 жовтня 2009 року для абонентів Київської області запроваджується новий код міста 45 замість 044. Наприклад, щоб викликати абонента в Броварах Київської області, після 14 жовтня 2009 необхідно буде набрати послідовність 04594 (номер абонента), сказав І. Шестак.
Начальник управління стратегії розвитку телекомунікацій Державної адміністрації зв'язку пояснив зміни в наборі телефонних номерів в Україні введенням у нашій державі європейських стандартів зв'язку. "Після цього з'явиться більше номерів для інформаційно-довідкових служб, а іноземцям в Україні буде зручніше спілкуватися", підсумував І. Шестак.