четвер, 24 вересня 2009 р.

У Пекіні заборонили продавати ножі


ПЕКІН, 23 вересня. (Ольга Танасійчук - УКРІНФОРМ). Влада Пекіна розпорядилися вилучити з продажу в магазинах ножі, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу в Китаї.
Заборона, що діятиме до кінця жовтневих свят (до 8 жовтня), стосується, зокрема найбільших мережевих магазинів, таких як Carrefour, Wal-Mart, Jingkelong і Tiankelong. Причиною такого не зовсім звичайного рішення стали два інциденти, в яких від ножових атак постраждали люди.
Обидві атаки сталися у торговому кварталі Дашилань, неподалік від площі Тяньаньмень. У першому випадку 41-річний житель східної провінції Цзянсі поранив жінку, заподіявши їй незначні ушкодження. А минулого четверга практично у тому ж місці сталася ще кривавіша сцена: 46-річний приїжджий із північно-східної провінції Цзілінь, перебуваючи у сильному сп'янінні, убив ножем двох охоронників і поранив 14 перехожих.
Правоохоронні органи посилили контроль за порядком у пожвавлених районах столиці з метою гарантування безпеки туристів і населення, особливо напередодні святкування 60-річчя утворення КНР.