четвер, 10 травня 2012 р.

Названо країни, де житло дорожчає найшвидше

Американський бізнес-канал CNBС склав рейтинг країн, в яких ціни на житло зростають, як на дріжджах. Очолив список Китай, де на ринку нерухомості останнім часом роздувається величезна цінова бульба. Так, за п'ять років житло у КНР подорожчало більш як удвічі - на 110,9%.

Про це повідомляють ФІНАНСИ bigmir)net.
При цьому середня вартість квадратного метра у Пекіні, згідно з даними організації Knight Frank, становить 17400 доларів.

Друге місце в рейтингу посів Гонконг, давно відомий дорогою нерухомістю. Ціни тут за останню п'ятирічку злетіли на 93,7% - до 47500 доларів за квадратний метр у престижному районі.

Третє місце дісталося Ізраїлю, що утримується в трійці найдорожчих ринків нерухомості з 2009 року, коли ціни тут підскочили на 21%. Загалом, за п'ять років житло в Ізраїлі подорожчало на 54,5%.

До ТОП-10, де за останні 5 років нерухомість зросла у ціні найбільше, ввійшли також Сінгапур (+50,5%), Колумбія (+39,4%), Тайвань (+30,1%), Канада (+28,7%), Норвегія (+28,7%), Малайзія (+28,5%) і Швейцарія (+27,5%).

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/nazvano_kraiini_de_gitlo_dorogchae__nayshvidshe_1725896

3 коментарі:

  1. Тенценції до різкого здорожчання цін на житло - прогнозовані... Будівельна галузь не встигає реагувати на збільшення кількості населення на планеті - тому виникає дефіцит, який зумовлює шалений попит населення на дорогоцінні квадратні метри. Власне житло може вважатися в деяких країнах навіть предметом розкоші...

    ВідповістиВидалити
  2. А я думала ми "попереду планети всієї". Виявляється, нас знову обскакали...китайці

    ВідповістиВидалити
  3. А хотілося б чути про здешевлення

    ВідповістиВидалити

Коментувати: