пʼятницю, 11 травня 2012 р.

Микола Валуєв бойкотує мережу "ВКонтакті"

Російський боксер і депутат Держдуми Микола Валуєв заявив, що закриває свої акаунти в соціальній мережі "ВКонтакті" на знак протесту проти висловлювання її засновника Павла Дурова про День перемоги.

Про це Валуєв написав у середу, 9 травня, у своєму твіттері, назвавши слова Дурова "блюзнірством", повідомляють російські ЗМІ.
Пізніше на сайті Благодійного фонду розвитку дитячо-юнацького спорту Миколи Валуєва з'явився запис, що з мережі "ВКонтакті" видалено інформацію про діяльності як самого боксера, так і фонду.

Аналогічну заяву зробив письменник і телеведучий Сергій Мінаєв, який повідомив, що більше не користуватиметься своїм акаунтом "ВКонтакте".

Невдоволення Валуєва і Мінаєва, а також багатьох пересічних користувачів Рунету, викликав такий запис у твіттері Дурова: "Народ гуляє. Ще б пак - 67 років тому Сталін відстояв у Гітлера право репресувати населення СРСР".

Як пояснив пізніше прес-секретар "ВКонтакті" Владислав Циплухін, запис Дурова був пов'язаний з тим, що його дід пройшов усю війну і отримав два поранення, а на віддяку був репресований без суду". При цьому засновник соцмережі шанобливо ставиться до Дня Перемоги, підкреслив Циплухін.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1726179

2 коментарі:

Коментувати: