понеділок, 14 травня 2012 р.

Компанія Panasonic підраховує рекордні збитки

Один з найвідоміших виробників електроніки і промислового обладнання компанія Panasonic минулий фінансовий рік завершила з рекордними збитками, повідомляє агентство Reuters. Зокрема, продаж фотокамер, телевізорів і відеокамер сумарно впав на 21 відсоток.

Президент компанії Фуміо Охцубо заявив, що чистий збиток компанії становить 9,7 мільярда доларів. Керівництво Panasonic, вважають аналітики, зробило помилку в 2006 році, роблячи величезні інвестиції в плазмові і LCD телевізори до початку рецесії. Коли криза почалася, більшість інвестицій втратили актуальність, а час був упущений. Сам Ф. Охцубо з цього приводу сказав: "Наші інвестиції у виробництво телевізорів були надмірними, я дуже шкодую про прийняте тоді рішення".

Зараз компанія, в якій працює близько 350 тисяч осіб, визначає шляхи виходу з кризи. Вже вирішено скоротить 17 тисяч осіб у збитковому телевізійному бізнесі. Буде нарощуватися продаж популярної побутової техніки, акумуляторів і сонячних батарей, що дозволить нівелювати збитки, а в майбутньому забезпечити прибутковість компанії.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1726684

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: