пʼятницю, 25 травня 2012 р.

Третині абітурієнтів не вдасться подолати збільшений прохідний бал до вишів - Гриневич

Близько 30% абітурієнтів можуть не подолати прохідний бал із профільних предметів до вищих навчальних закладів, оскільки його було збільшено до 140, а подекуди й 160 балів.

Таку думку в коментарі кореспондентові УКРІНФОРМу висловила координатор руху "Суспільство знань" Лілія Гриневич.
"Умовами прийому до вищих навчальних закладів визначено прохідний пороговий бал - 124, а для профільних предметів - 140.

Це призведе до того, що якась кількість дітей не зможе вступити. Наприклад, 124 бали не набирають орієнтовно 11-12% абітурієнтів, а от вже 140 - як правило до 30%. Тому, без сумніву, збільшення прохідного балу звузить можливість вступу абітурієнтів з такими низькими балами", - сказала Гриневич.

Однак вона констатувала, що вищі навчальні заклади мають право самостійно встановлювати прохідний бал, піднімаючи таким чином планку для своїх абітурієнтів. "Нині система оцінювання є рейтинговою, а це означає, що коли ви маєте 180 балів, то усі, хто має нижчу відмітку, відповідно знаходяться на нижчій від вас позиції. Тож, якщо прохідний бал піднімають, певний відсоток абітурієнтів відсікається від можливості вступити", - пояснила Гриневич.

Вона зауважила, що вступна кампанія 2012 року передбачає ряд інших нюансів, якими тим чи іншим чином можна маніпулювати. Це зокрема, на її думку, додаткові бали за навчання на підготовчих курсах, доступ до яких є обмеженим для абітурієнтів із сільської місцевості.

Ірина Бакай, КИЇВ. 25 травня 2012 року.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1729873

2 коментарі:

Коментувати: