середу, 23 травня 2012 р.

У Києві за судовим вироком спалено 10 млн доз кокаїну

На сміттєпереробному заводі "Енергія" у Києві за судовим вироком знищено рекордну кількість кокаїну - понад 1т 30 кг.

Про це повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

"Зазначену партію наркотику (10 млн доз) було вилучено у членів транснаціонального злочинного угруповання під час спецоперації СБУ, проведеної у 2010 році на території Одеської, Івано-Франківської та Львівської областей спільно з іноземними партнерами", - наголошують у СБУ.

Розфасований у брикети кокаїн наркоділки доправили морським шляхом до порту Одеси з Венесуели у контейнері з індукційними плавильними печами, де його виявили правоохоронці.

"Вартість наркотичного засобу на «чорному ринку» становить майже 200 млн дол США. У подальшому зловмисними планували вилучити кокаїн зі схованок і перемістити невеликими партіями до країн Західної Європи", - йдеться у повідомленні.

Так, в ході операції було затримано п'ятьох організаторів наркотрафіку - громадян Німеччини, Болгарії та України. Стосовно них слідчими СБУ розслідувалася кримінальна справа. Вироком Приморського районного суду Одеси їх визнано винними.

При цьому організатору наркоугруповання призначено покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 8 років з конфіскацією майна а чотирьом його спільникам - від 2,5 до 4 років ув'язнення. Згідно з судовим вироком, кокаїн, як речовий доказ у справі, підлягав спаленню.

23 травня уся партія наркотичного засобу у 63 ящиках під охороною спецпідрозділу "Альфа" була доправлена до сміттєпереробного заводу у Києві і, у присутності журналістів та працівників дипустанов Німеччини, Великобританії і США, знищена.

Як зазначив у розмові з журналістами перший заступник голови СБУ Володимир Рокитський, загалом за останні 2 роки завдяки спільними зусиллями СБУ та іноземних партнерських спецслужб до країн ЄС не потрапило понад 2 тонни кокаїну.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1729228

1 коментар:

Коментувати: