вівторок, 8 травня 2012 р.

Названо найбагатшу спортсменку світу

Російська тенісистка Марія Шарапова є найбагатшою спортсменкою на планеті.

Про це свідчить складений The Sunday Times рейтинг найбагатших представників світу спорту у Великій Британії і в усьому світі.

Найбагатшим у світі спортсменом визнано американського гольфіста Тайгера Вудса, статки якого газета оцінює в 870 млн дол. Внаслідок розлучення у 2010 році його статки скоротилися на 100 млн дол., які Вудс виплатив колишній дружині.

На другому місці у списку найбагатших спортсменів світу - багаторазовий чемпіон в автогонці "Формула-1" Міхаель Шумахер зі статками у 825 млн дол. На третьому - знаменитий американський баскетболіст Майкл Джордан, який залишив спорт і має статки у розмірі 515 млн дол.

Далі йдуть: американський гольфіст Арнольд Палмер (370 млн дол.), швейцарський тенісист Роджер Федерер (315 млн дол.).

Шосте місце розділили три американських спортсмени, що мають однакові статки у розмірі 300 млн дол. - баскетболіст Кобі Брайант, автогонщик Дейл Ернхардт-молодший, а також американський бейсболіст Алекс Родрігес. Далі, вже на дев'ятому місці, розмістився австралійський гольфіст Грег Норман (280 млн дол.).

Статки росіянки Марії Шарапової The Sunday Times оцінює у більш скромну суму - 90 млн дол. Однак за цим показником вона посідає перше місце серед усіх жінок, які виступають у різних видах спорту.

Велику частину свого багатства російська спортсменка заробила завдяки рекламним контрактам. При цьому вона посідає десяте місце у списку нині граючих і тенісисток, що завершили кар'єру за розмірами призових, завойованих на корті (18 млн 726 тис. дол.).

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1725435

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: