понеділок, 14 травня 2012 р.

Україна увійшла до ТОП-25 країн із найякіснішою вищою освітою

Україна увійшла до ТОП-25 списку країн, де можна здобути найякіснішу вищу освіту.

Про це повідомляється на порталі bigmir)net.

"Виші США, Швеції та Канади визнано найкращими у світі. Україна на 25-ому місці в рейтингу", - вказується в повідомленні.

Нове дослідження, проведене ученими з університету Мельбурну, називає країни, де дають найкращу вищу освіту. Експерти порівнювали освітні системи в 48 країнах за більш як 20 критеріями, серед яких: державні інвестиції у вищу освіту, підготовка потрібних для країни фахівців, зв'язок із університетами за кордоном тощо.

До першої п'ятірки увійшли такі країни, як США, Швеція, Канада, Фінляндія і Данія. США домінують у світі не лише за розміром інвестицій в освіту, але і за кількістю опублікованих наукових статей.

Професор Рос Вільямс з університету Мельбурна підкреслює, що "в умовах глобалізації сильна система вищої освіти необхідна будь-якій країні, що бажає бути економічно конкурентоспроможною", - наголошується в повідомленні.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1726650

3 коментарі:

  1. Експерти порівнювали освітні системи в 48 країнах - наша країна опинилася десь посередині... тобто ні серед лідерів, ні серед освітніх лузерів... Очевидно, що наша система освіти програє за інвестиціями держави, також менше фахівців стали готувати на державне замовлення (цього року незважаючи на те, що на третину збільшується кількість випускників шкіл, порівняно з 2011 роком, обсяги державного замовлення планують скоротити на 10%) - щодо звязку з іноземними вузами, то започатковано чимало програм обміну студентами із закордонними вузами... Чому ж тоді на тлі розвиненої системи освіти існує проблема невизнання дипломів українських вузів???

    ВідповістиВидалити
  2. Сильна система освіти потрібна завжди будь-якій країні. І те, що ми 25 - результат непоганий. Проте ще є куди рости.

    ВідповістиВидалити
  3. Так, вважаю, що наша система освіти достойна і десятки

    ВідповістиВидалити

Коментувати: