четвер, 31 травня 2012 р.

Звукові автографи знаменитих поетів отримали любителі поезії у Харкові

Звукові автографи - записані за допомогою фонографа або магнітної плівки голосу знаменитих російських поетів - отримали учасники свята "Звучна поезія", яке відбулося у галереї "АВЕК", що у центрі Харкова.

Ведучим свята став автор однойменного аудіопроекту, відомий російський літературний критик, завідувач відділу поезії журналу "Новий світ" (Москва), лауреат телевізійної премії "Тефі" Павло Крючков, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

"Запис голосу відомої людини - це можливість продовжити її життя для нащадків, - сказав на відкритті свята П.Крючков. - Більш того це найцінніший матеріал для дослідників-літературознавців. Багато поетів, які читали свої вірші на публіці - пригадаємо знамениті вечори поезії у Московському політехнічному інституті - читають вірші, не дотримуючись написаного тексту, і в цьому виявляється їх особлива неповторність".

На святі пролунали у запису голоси поетів так званого срібного віку російської поезії, включаючи Осипа Мандельштама та Бориса Пастернака, нобелівського лауреата Іосифа Бродського, поетів- "шестидесятників", у тому числі, Андрія Вознесенського та Белли Ахмадуліної, поетів-фронтовиків, починаючи з Олександра Межирова, поета- "народника" Миколи Рубцова, харків’янина Бориса Чичибабіна - лауреата держпремії СРСР, який відбув строк ув’язнення у В’ятлазі за незгоду з владою...

Записи голосів були доставлені до Харкова із фонду літературного музею ім.Корнея Чуковського у Передєлкіно, а також із особистої фонотеки П.Крючкова.

Свято "Звучна поезія" було організовано з ініціативи діючого в Харкові музею Б.Чичибабіна, відомого під назвою "Чичибабін-центр", а також за підтримки фонду народного депутата України Олександра Фельдмана. Як було вирішено, подібні літературні свята у галереї АВЕК, встановленій для пропаганди образотворчого мистецтва, буде продовжено.

1 коментар:

Коментувати: