понеділок, 21 травня 2012 р.

Київ святкуватиме День міста три тижні

У столиці завершується підготовка до святкування Дня Києва та Дня столиці. Фінальну програму святкових заходів презентували в КМДА.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

«Цього року святкування будуть особливими, адже з нагоди ювілею – 1530-річчя Києва
заплановано проведення цілого каскаду різноманітних заходів, 300 з яких відбуватимуться у всіх районах столиці. Широкомасштабне відзначення Дня Києва неможливо провести протягом 3-4 днів, як це було раніше. Ми розпочинаємо святкувати ювілей столиці з 19 травня і завершимо основні заходи початком чемпіонату Євро-2012», – зазначив Олександр Попов під час засідання розширеного

Оргкомітету з питань підготовки та проведення святкування Дня столиці та Дня Києва.

Зокрема, 20 травня о 17:00 у Національному палаці мистецтв «Україна» відбудеться І фестиваль мистецтв «Таланти твої, Києве!». А з 22 до 27 травня у Печерському ландшафтному парку проходитиме презентація квіткових композицій київських школярів за підсумками конкурсу на створення кращої клумби та квіткового оформлення території навчальних закладів міста до Дня Києва та чемпіонату ЄВРО-2012.

Кращі столичні митці у галузі літератури, кіномистецтва, музичної композиції, театрального та образотворчого, народного декоративного мистецтв, а також журналістики отримають 24 травня мистецьку премію «Київ» .

З нагоди святкування 1530-річчя Києва проводитиметься вже традиційна мистецька акція «Художники Києва – рідному місту», заплановано також відкритий кубок міста з повітроплавного спорту, виставка «Реліквії старого київського самоврядування», фестиваль із пляжного футболу та Всеукраїнський парад велосипедистів.

Цікавинками цьогорічного святкування також стане відкриття екстрім-парку, спортивно-художній проект «Спорт і мистецтво – гармонія майбутнього», Фестиваль національних громад Києва «Етнічний віночок» та відкриття арт-галереї під відкритим небом.

26 травня о 20:00 на Софійській площі відбудеться гранд-концерт киян - визнаних зірок світової класичної музики, який завершиться грандіозним 3D-шоу «Нове обличчя древньої столиці» в рамках мистецького проекту «Київ славний, величавий – 1530!». А 27 травня на киян та гостей чекає молодіжна концертна програма та шоу феєрверків із лазерними спецефектами.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1728510

1 коментар:

  1. Цьогорічне святкування Києва аж три тижні. Підтримую. Дата значуща - і святкування має бути відповідним!

    ВідповістиВидалити

Коментувати: