пʼятницю, 4 травня 2012 р.

Вірменію оштрафували за відмову від участі у "Євробаченні"

Європейський мовний союз оштрафував Вірменію за відмову брати участь у "Євробаченні" в Баку.

Про це повідомляє ІТАР-ТАРС.

"Вірменія повинна буде внести повний внесок за участь у конкурсі, а також виплатити ще половину цієї суми як штраф. Крім цього, Громадське телебачення Вірменії повинне буде показати фінал "Євробачення" у прямому ефірі", - йдеться у рішенні ЕВС.

Тут зазначили, що у разі відмови виконувати згадані рекомендації Вірменія може бути усунута від "Євробачення" в 2013 році. При цьому представники ЕВС підкреслили, що рішення про штраф було винесено відповідно до регламенту проведення конкурсу, без урахування причин, за якими Вірменія відмовилася від участі у ньому.

Вірменія офіційно відмовилася від участі у "Євробаченні" 7 березня. Раніше група вірменських виконавців звернулася з відкритим листом до Громадського телебачення країни, в якому закликала до бойкоту конкурсу. Мотивом для цього стала загибель вірменського солдата на кордоні з Азербайджаном, який, як припускалося, був вбитий азербайджанським снайпером. Згодом, однак, стало відомо, що солдата застрелив товариш по службі.

Конкурс "Євробачення" відбудеться у Баку з 22 по 26 травня. Азербайджан дістав право його проведення завдяки перемозі дуету Ельдара Гасимова та Нігяр Джамал на "Євробаченні" в 2011 році у Німеччині.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1724661

2 коментарі:

  1. Бойкотування Євробачення - не найкращий спосіб привернути до себе увагу... Можна в пісенному номері висловити свою думку на ту чи іншу проблему. Тоді чимало прихильників конкурсу зможуть дізнатися про існування такої проблеми та долучитися не тільки до її обговорення, а до вирішення...

    ВідповістиВидалити
  2. Відмова Вірменії зрозуміла. А як тепер реагувати на європейські "притензії"?

    ВідповістиВидалити

Коментувати: