пʼятницю, 11 травня 2012 р.

Mozilla звинуватила Microsoft у нечесній конкуренції

Microsoft в операційній системі Windows 8 надала браузеру Internet Explorer переваги перед веб-оглядачами інших компаній.

Про це заявив головний юрист Mozilla Харві Андерсон (Harvey Anderson) в офіційному блозі компанії, повідомляє Лента.ру.

Як стверджує Андерсон, Internet Explorer стане єдиним браузером, який власники ARM-пристроїв з Windows 8 зможуть використати в "класичному" робочому середовищі. Сторонні розробники зможуть створювати браузери тільки для інтерфейсу Metro.

На підтвердження своїх слів Андерсон послався на віце-президента Microsoft Девіда Хайнера (David Heiner). Той відзначив, що процесори ARM висувають нові вимоги до безпеки і енергоспоживання і Microsoft - єдина, хто може відповідати цим вимогам.

Андерсон назвав рішення відмовитися від сторонніх веб-оглядачів "поверненням до цифрового Середньовіччя, коли користувачі і розробники не могли вибирати собі браузер".

Mozilla поки не буде звертатися до суду, надавши Microsoft можливість вирішити ситуацію мирним шляхом, відзначив головний юрист компанії. Однак якщо ситуація не зміниться, позов може бути поданий, заявив він.

Операційна система Windows 8 буде випускатися у чотирьох версіях. Три з них призначені для комп'ютерів з процесорами x86, а четверта - для пристроїв на чіпах ARM. У кожній версії буде два робочих середовища: "класичне" з робочим столом і панеллю завдань і Metro.

Internet Explorer є найпопулярнішим у світі браузером для настільних комп'ютерів. Йому поступається оглядач Firefox і Google Chrome, що розробляється Mozilla.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1726187

1 коментар:

Коментувати: