пʼятницю, 25 травня 2012 р.

Держава витрачає на підготовку одного держслужбовця близько 4,5 тис грн. на рік-експерт

На підготовку одного державного службовця держава витрачає майже 4,5 тис грн. на рік.

Про це кореспонденту УКРІНФОРМу повідомив професор, завідувач кафедри державного управління та місцевого самоврядування Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Дмитро Дзвінчук перед початком міжнародної конференції "Трансформація політико-управлінських та державно-владних відносин у процесі європейської інтеграції", яка розпочалась в Івано-Франківську.

«Залежно від форми навчання державного службовця, затрати різні. В середньому на рік затрати держави складають 4,5 тис грн. на рік», - говорить Дмитро Дзвінчук.

За його словами, окрім підготовки державного службовця сьогодні особлива увага концентрується на підвищенні його кваліфікації. Нинішні тенденції – дотримання європейських стандартів у підготовці фахівця української державної служби.

«Державна служба має бути політично нейтральною, відкритою, прозорою та доступною для кожного громадянина. Такими є вимоги в ЄС», - зауважив Дмитро Дзвінчук. На його думку, у цьому ракурсі українцям варто запозичити досвід постсоціалістичних країн, які увійшли в ЄС, зокрема Польщі.

Також, стверджує Дзвінчук, в Україні не висока кількість державних службовців, щоб стояло питання про їх скорочення. Тривожні тенденції у державній службі, наголосив Дмитро Дзвінчук, викликає плинність кадрів, яка часто виникає через низький рівень зарплати, та непрофесіоналізм.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: