вівторок, 29 травня 2012 р.

Переважна більшість українців не планує найближчим часом народження дитини - дослідження

Переважна більшість українців (81%) не планує найближчим часом народження дитини. Ще 6% - не визначилися. Тільки 10% респондентів заявили про плани народження дитини найближчим часом.

Такі результати дослідження громадської думки населення України щодо демографічної ситуації в країні, проведеного компанією Research & Branding Group, повідомляє УКРІНФОРМ.

"Серед причин, через які респонденти не погоджуються на народження дитини, 54% заявили, що їм вже пізно, у 22% - вже є діти та їх досить. Ще 14% вважають, що зараз не найпридатніші соціальні умови, а 7% респондентів зазначили, що їм ще рано", - говориться у дослідженні.

Найпоширенішими в Україні є сім'ї, в яких є одна (30%) або двоє дітей (43%), лише у 6% опитаних є троє дітей і тільки 2% респондентів мають більш як трьох дітей. Не мають дітей 19% українців.

Дослідження по регіонах показує, що сім'ї з двома дітьми більш поширені у Західній Україні (50%), тоді як в Центрі та на південному сході таких сімей відповідно 40% і 41%. Сім'ї з однією дитиною більш характерні для південного сходу (34%) і Центру (32%) України, ніж для Західної України (20%).

Згідно з даними опитування, серед основних причин скорочення чисельності населення за останні 10 років, близько двох третин респондентів (68%) називають низький рівень життя більшості населення. Кожний четвертий респондент (24%) у числі таких називає збільшення рівня смертності та наслідок державної соціальної політики (24%), а кожний п'ятий (20%) - зниження значущості цінностей сім'ї серед молоді.

Дослідження проводилося з 22 березня по 1 квітня 2012 року методом особистого інтерв'ю у 24 областях України і АР Крим. Всього було опитано 2078 чоловік.

Олег Олійник, КИЇВ. 29 травня 2012 року.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/perevagna_bilshist_ukraiintsiv_ne_planue__ naybligchim_chasom_narodgennya_ditini___doslidgennya_1730522

1 коментар:

Коментувати: