понеділок, 7 травня 2012 р.

У Севастополі створять Всеукраїнський центр патріотичного виховання молоді

Влада міста-героя Севастополя виступає за відкриття тут Всеукраїнського центру патріотичного виховання молоді.

Про це в неділю на святкових заходах із нагоди історичної реконструкції штурму Сапун-гори заявив перший заступник голови Севастопольської міськдержадміністрації Сергій Савенков, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

"Севастополь має всі можливості для того, щоб стати центром патріотичного виховання в Україні", - сказав Савенков.

На його думку, для створення Всеукраїнського центру патріотичного виховання є всі умови. Це і понад 20 тисяч ветеранів війни, які свято зберігають традиції бойового минулого. На території міста-героя нараховується до двох тисяч пам'ятників історії, в основному пов'язаних із першою і другою оборонами Севастополя. Саме тут щороку проводиться парад переможців і спільне проходження моряків українського і російського флотів. Севастополь також, за його словами, багато років є традиційним місцем, де проводиться Міжнародний телерадіофестиваль "Перемогли разом".

Під Севастополем у травні 1944 року німецько-фашистські війська втратили більше 20 тис. убитими і 24 тис. - полоненними. За період з 8 квітня по 12 травня потоплене 191 судно противника з військами і вантажами, при цьому загинули 42 тисячі німецьких військовослужбовців.

Найбільш кривавою битвою в боях за Кримський півострів стала битва за Сапун-гору 7 травня 1944 року, під час якої зав'язалася найдовша рукопашна сутичка - вона тривала більше дев'яти годин.

Сергій Павлів, СЕВАСТОПОЛЬ.
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/u_sevastopoli_stvoryat_vseukraiinskiy_tsentr_patriotichnogo_vihovannya_molodi_1725089

1 коментар:

Коментувати: