четвер, 31 травня 2012 р.

Отримати іпотеку під 3% зможуть навіть забезпечені українці

Сім'ї з щомісячним доходом до 21-46 тис. грн. можуть розраховувати на отримання пільгових кредитів на придбання нерухомості під 3% річних. Уряд вніс відповідні зміни до програми надання соціального житла.

Про це в четвер пише «Коммерсантъ-Украина».

«Уряд розширив коло претендентів на поліпшення житлових умов, які зможуть отримати іпотеку всього під 3% річних (позики видаються під 16% річних на строк до 15 років, але 13% з цієї ставки компенсуються державою). Згідно з постановою Кабміну №465 від 23 травня, до "Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які вимагають поліпшення житлових умов" внесено важливі зміни. Тепер середньомісячний дохід позичальника і членів його сім'ї має бути до 10 середньомісячних зарплат (29,42 тис. грн. для України; 45,92 тис. грн. для Києва), тоді як раніше поріг був обмежений п'ятьма середніми зарплатами (для України - 14,71 тис. грн.)», - зазначає видання.

У Мінрегіонбуді зміни пояснюють необхідністю усунути соціальну несправедливість. "Для сім'ї з однієї людини поріг збільшився удвічі й тільки. До змін сукупний дохід позичальника не повинен був перевищувати п'яти середніх зарплат по регіону, тобто для участі в програмі позичальник у Волинської області повинен був мати дохід від 3,8 тис. до 11 тис. грн. Після зміни сукупний дохід оцінюється для всієї сім'ї та не повинен перевищувати десяти середніх зарплат, наприклад для сім'ї у Волинській області - до 22 тис. грн.", - повідомили у прес-службі міністерства.

Серед іншого позичальникам дозволили не перебувати на обліку громадян, які вимагають поліпшення житлових умов. Проте пріоритет буде саме у "черговиків" і молодих сімей з дітьми. "Причина в тому, що велика кількість людей, так званих "нечерговиків", котрі потребують поліпшення квартирних умов, мають достатню фінансову можливість для отримання такого іпотечного кредиту. Перш за все, це громадяни, які мешкають у гуртожитку або офіційно орендують квартири", - уточнюють у Мінрегіонбуді.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/otrimati_ipoteku_pid_3_zmogut_navit_zabezpecheni_ukraiintsi_1731075

4 коментарі:

  1. Пришлось расширить порог, потому что малоимущим все равно это не потянуть. А в итоге - помогли обеспеченным.

    ВідповістиВидалити
  2. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  3. У нас всіма пільгами користуються завжди заможні громадяни...

    ВідповістиВидалити
  4. чомусь не виникає сумнівів, що вони використують цю можливість

    ВідповістиВидалити

Коментувати: