четвер, 17 травня 2012 р.

Американського виробника взуття Skechers оштрафували за введення в оману покупців

Американський виробник Skechers вводив в оману покупців рекламою про те, що його взуття укріплює тонус м’язів ніг, сідниць і живота, а також допомагає скинути зайву вагу. За це компанія, що є одним з лідерів на ринку взуття для фітнесу, сплатить штраф у 40 млн доларів.

Таке оголошення у середу зробила Федеральна торгова комісія США, передає УКРІНФОРМ.

"Skechers заплатить 40 млн доларів для врегулюванню питання щодо звинувачень Федеральної торгової комісії про те, що споживачі були введені в оману рекламою "Тонізуючого взуття". Споживачі, які придбали кросівки Shape-ups та інше тонізуюче взуття, матимуть право на його повернення", - йдеться у повідомленні.

Покупці моделей Shape-ups, що з’явилася 3 роки тому за ціною близько 100 доларів за пару, а також Resistance Runner, Toners, Tone-ups, що у продажі з середини 2010 року і коштують від 60 до 100 доларів, можуть звертатися за відшкодуванням через сайт Федеральної торгової комісії. Але яка саме сума буде повернута, залежатиме від кількості заявок, а термін їх подання становить 8 місяців з дня оголошення.

Претензії до Skechers полягають у тому, що твердження про властивості взуття стосовно укріплення м’язів і позбавлення зайвої ваги не підкріплені відповідними результатами досліджень. Крім того, лікар, який надає рекомендації у рекламі Shape-ups, виявився чоловіком керівника з маркетингу компанії-виробника.

Звинувачення на адресу Skechers є частиною зусиль Комісії для того, щоб зупинити необгрунтовану рекламу. Торік на 25 млн доларів була оштрафована компанія Reebok International Ltd. за маркетинг взуття моделей EasyTone і RunTone.

Skechers погодився заплатити штраф, хоча й заявив про намір оскаржити звинувачення і провести додаткові дослідження. Загальна сума втрат виробника за необгрунтовану рекламу становить 50 млн доларів, оскільки крім визначених Федеральною торговою комісією 40 млн, ще 5 млн компанія сплатить за груповим позовом від 44 штатів та 5 млн доларів на судові витрати.

Наталія Костіна, ВАШИНГТОН.
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1727644

2 коментарі:

Коментувати: