четвер, 24 травня 2012 р.

Сирний туристичний маршрут з'явився на Закарпатті

На Закарпатті відкрили сирний туристичний маршрут. Він знайомить гостей краю із культурою виробництва традиційної молочної продукції, а також із виробництвом сиру з овечого, коров’ячого та буйволячого молока.

Про це кореспондентові УКРІНФОРМу розповів один із розробників нового маршруту - туризмознавець та експерт, проректор Ужгородського національного університету Федір Шандор.

"Сирний маршрут має протяжність 100 км. Він пролягає Хустським, Рахівським, Міжгірським та Тячівським районами і включає відвідування полонин, пасовищ, сироварень, ресторанів, а також фестивалів, що пропонують послуги дегустації традиційного закарпатського сиру", - розповів Ф.Шандор.

За його словами, сирні тури популярні в Нідерландах, Франції та США. У цих країнах є свої "сирні столиці", які проводять фестивалі, ярмарки і дегустації сиру, де можна оцінити на смак все різноманіття видів цього продукту. Унікальність закарпатського туру полягає в тому, що в кожного охочого є змога долучитися до процесу виробництва сиру.

"Екскурсантам запропонують долучитися до процесу виробництва сиру, у сироварні села Нижнє Селище Хустського району. Крім того, відвідуючи ферму буйволів у Тячівському районі, туристи зможуть продегустувати різні види сиру, а також скуштувати сільські вареники з сиром із буйволячого молока - страву, якою славляться місцеві кулінари", - додав туризмознавець.

1 коментар:

  1. Сиролюбам очевидно сподобається таке різноманіття улюбленого продукту... а ще якщо можна взяти участь у виробництві - зацікавленості у такій екскурсії не буде меж...

    ВідповістиВидалити

Коментувати: