пʼятницю, 4 травня 2012 р.

Туристичний потік з України до Туреччини зросте на 6%

Темпи зростання туристичного потоку з України до Туреччини в 2012 році збережуться на рівні 6%. За прогнозами Міністерства культури і туризму країни, доходи країни від туризму в нинішньому році перевищать $30 мільярдів.

Про це сказав міністр продовольства, сільського господарства та тваринництва Мехді Екер під час "Тижня туризму", який щойно завершився в турецькій республіці, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

"Перед початком туристичного сезону міністерство сільського господарства Туреччини перевірить продукти харчування в готелях, які працюють за системою "все включено", на відповідність стандартам якості. Такі інспекції пройдуть по всій країні", - зазначив заступник головного повара готельного комплексу Lykia World у регіоні Мугла пан Абдуллах.

За його словами, готелі, на кухнях яких будуть виявлені продукти неналежної якості, будуть взяті на замітку і суворо покарані. Турецька влада посилила перевірки готелів після масового отруєння росіян в минулому році в турецькому курорті Бодрум, нагадав він.

До прискіпливого контролю спонукають обсяги продуктів харчування, які потрапляють на столи ресторанів. Так, лише в Lykia World на сніданок подається 150-200 страв, а на обід і вечерю - до 500. Стільки ж пропонується в меню Hilton і Kefaluka, які входять до топ-трійки на узбережжі Егейського моря.

У 2012 році експерти прогнозують ще більше збільшення туристичного потоку в Туреччину. За попередніми прогнозами, курорти країни відвідає 34 млн іноземних туристів з Європи, Росії, України, Ірану, Японії, Сирії та інших держав. Аналіз світового ринку показує, що в останні кілька років Туреччина входить до лідируючої трійки найбільш популярних туристичних центрів світу.

Зокрема, в поточному році очікується збільшення кількості туристів за напрямом Стамбул і регіон Мугла, що розташований на заході від Анталії й включає курорти Мармаріс і Бодрум.
Загалом у 2011 році туристичний потік до Туреччини зріс на 10% порівняно з 2010 роком - до 31 млн туристів. При цьому, минулого року туристичний потік з України зріс на 6% - до 602 тис. чоловік.

Близько 61% туристів із України в 2011 році відвідали регіон Анталія, 25% - Стамбул, 7% - регіон Мугла.

Валерій Барський, Бодрум (Туреччина).
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1724660

3 коментарі:

  1. Така сила-силенна всякої смакоти! Аж 500 страв!Хоча б крихітну долю того скуштувати і зануритися у ті морські красоти!

    ВідповістиВидалити
  2. Не була в Туреччині, але чула добрі відгуки від колег. Мабуть і правда там так добре.

    ВідповістиВидалити
  3. Рівень сервісу в Туреччині дійсно набагато вищий, аніж на національному кримському узбережжі... Прихильники комфортного відпочинку, для яких насправді важливим є саме відпочинок, а не підтримка національного бізнес-туризму обирають вигідні для себе тури...

    ВідповістиВидалити

Коментувати: