пʼятницю, 18 травня 2012 р.

Ситуація з правами людини в Україні погіршилася за останні два роки - Гельсінська спілка

Ситуація з дотриманням прав людини в Україні погіршилася за останні два роки.

Про це в четвер під час прес-конференції, присвяченої публікації звіту Єврокомісії "Імплементація Україною Європейської політики сусідства. Досягнутий прогрес у 2011 році та рекомендації щодо дій", заявив виконавчий директор Української Гельсінської спілки з питань прав людини (УГСПЛ) Аркадій Бущенко, передає кореспондент УКРІНФОРМУ.

"Ситуація з правами людини погіршилася за останні два роки", - зазначив він.

Водночас, на думку представника УГСПЛ, багато залежатиме від того, який шлях обере країна, та як пройдуть парламентські вибори восени. За його словами, у цих процесах значну роль відіграватиме громадянське суспільство.

Крім цього, Бущенко торкнувся питань судоустрою та судочинства в Україні, які є "принциповими" для європейських колег.

"Проблема з несправедливим судочинством - це є просто ендемічна проблема для України", - сказав він.

Правозахисник також зауважив, що, "якщо у країні немає незалежного правосуддя, ніхто не буде серйозно мати справу з цією країною".

"Бо навіть з погляду бізнесу - бізнес є незахищений там, де немає незалежного правосуддя", - пояснив він.

Як раніше передавав УКРІНФОРМ, 15 травня Єврокомісія та Високий представник ЄС із зовнішніх справ і політики безпеки оприлюднили в Брюсселі доповідь "Імплементація Україною Європейської політики сусідства. Досягнутий прогрес у 2011 році та рекомендації щодо дій".

У звіті Євросоюз дав Україні 13 рекомендацій щодо ефективного виконання Порядку денного асоціації упродовж 2012 року. Увагу у документі акцентовано на забезпеченні верховенства права та демократичних цінностей.

Зокрема, Єврокомісія рекомендувала вирішити проблемні питання навколо "політично умотивованого, вибіркового правосуддя", забезпечити незалежність судочинства та реформувати правоохоронну і судову систему у тісному співробітництві з Радою Європи.

Катерина Безрученко, КИЇВ.
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1728026

1 коментар:

  1. "Якщо у країні немає незалежного правосуддя, ніхто не буде серйозно мати справу з цією країною". Ці єввропейці дивні!

    ВідповістиВидалити

Коментувати: