пʼятницю, 11 травня 2012 р.

В Україні виросло покоління, що не уявляє життя без інтернету

В Україні виросло ціле покоління, на 90% залучене до інтернету і яке не уявляє життя без нього. Саме там його основне середовище проживання, головні авторитети і джерела інформації.

Про це пише журнал "Корреспондент".

"Так, за даними інтернет асоціації України, 84% українців у віці від 15 до 21 року як мінімум раз на місяць виходять в онлайн. Це вдвічі більше, ніж загалом по країні: до веб-всесвіту активно залучено 42% громадян, або 16,9 млн осіб", - пише видання.

Причому українці - одні з інтернет-аудиторій в Європі, які найбільш динамічно розвиваються: тільки за останній рік кількість залучених до мережі співвітчизників збільшилася на 3 млн осіб.

Загалом сьогодні інтернетом користуються 71,5% жителів Євросоюзу й 80% американців, а Україна за даним показником посідає дев'яте місце в Європі і не має наміру зупинятися на досягнутому.

На думку Олександра Ольшанського, президента холдингу Internet Invest Group, а донедавна - глави інтернет-асоціації України, різкий сплеск інтернет-активності українців цілком закономірний.

За його словами, динаміку викликав цілий комплекс причин: здешевлення комп'ютерів і підключення до інтернету, розвиток інфраструктури широкосмугового доступу до нього, а також епідемія популярності соцмереж.

Як наслідок, мережа перекроює інформаційний простір і навіть спосіб мислення співвітчизників.

За даними компанії iVox, від 50% до 70% українських юзерів називають інтернет своїм основним джерелом інформації, а для молоді захоплення інтернетом вже змінило звичний спосіб життя і пріоритети.


http://www.ukrinform.ua/ukr/news/v_ukraiini_viroslo_pokolinnya_shcho_ne_uyavlyae__gittya_bez_internetu_1726343

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: