середу, 23 травня 2012 р.

В Японії відкрили для відвідувачів найвищу в світі телевежу

У Токіо для відвідувачів відкрили оглядові майданчики, встановлені на телевежі Tokyo Skytree, визнаній найвищою у світі.

Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на "Кіодо".

Будівництво вежі було завершене 29 лютого 2012 року. На її створення знадобилося три з половиною роки. Висота будови становить 634 метри. Оглядові майданчики для відвідувачів встановлені на рівні 350 і 450 метрів.

Як повідомляє NHK, першими відвідувачами вежі стали жінка, яка дала їй назву, та її син. За даними телеканалу, вид на Токіо в перший день роботи закрила густа хмарність. Проте, негода не налякала відвідувачів.

Чекаючи масового припливу відвідувачів, оператор телевежі, компанія Tobu Tower Skytree Co оголосила, що до 10 липня квитки продаватимуться тільки в режимі онлайн, пише "Кіодо". Всього, згідно з прогнозами, в перший рік Tokyo Skytree відвідають 32 мільйони осіб.

Телевежа Tokyo Skytree була побудована замість старої Токійської вежі, створеної в 1958 році. Її висота становить 333 метри. Очікується, що нова телевежа передаватиме сигнал як на території Токіо, так і за його межами.

До будівництва Tokyo Skytree найвищою у світі була 600-метрова телевежа в китайському місті Гуанчжоу (Canton Tower), повідомляє BBC News з посиланням на міжнародну організацію - Раду з висотних будівель і міського середовища. Згідно з її даними, Останкінська телевежа нині посідає четверте місце в світі (540 метрів), поступаючись за висотою вежі в Торонто (CN Tower, 553 метри).

Але найвищою будівлею у світі є хмарочос Бурдж-Халіфа в Дубаї. Його висота становить 828 метрів.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/v_yaponiii_vidkrili_dlya_vidviduvachiv_nayvishchu_v_sviti_televegu_1729152

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: