вівторок, 29 травня 2012 р.

АМКУ зобов'язав вісьмох нафтотрейдерів знизити ціни на А-95

Антимонопольний комітет України рекомендував восьми нафтотрейдерам знизити ціни на бензин марки А-95 до конкурентного рівня.
Про це йдеться в повідомленні АМКУ, передає УКРІНФОРМ.

«Антимонопольний комітет України рекомендував учасникам ринків нафтопродуктів знизити ціни на бензин марки А-95 до рівня, який існував би за умов значної конкуренції на ринку», - йдеться в повідомленні.

За даними АМКУ, рекомендації надані ПІІ «Лукойл Україна», ПАТ «Концерн Галнафтогаз», ПП «Окко нафтопродукт», ТОВ «Торговий дім Континіум - Галичина», ТОВ «Континент Нафто Трейд», ТОВ «Альянс Холдинг», ТОВ «УТН-Восток» і СП ТОВ «Кершер».

Як встановив комітет, на сьогодні відсутні об'єктивні економічні підстави для зростання та утримання цін на існуючому рівні на бензин вказаної марки.

Зокрема, у період з 3 квітня до 10 травня 2012 року ціни на сиру нафту знизилися на 12%, показники Platts на відповідне пальне зменшилися на 18,8%, в той час як ціни на АЗС у зазначених операторів в середньому зросли на 3%. При цьому, з початку 2012 року й по теперішній час курс долара США та курс євро у відношенні до гривні залишався стабільним.

Зазначені підприємства мають повідомили АМКУ про результати розгляду зобов'язань комітету у 15-денний строк.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/amku_zobovyazav_vismoh_naftotreyderiv_zniziti_tsini_na_a_95_1730454

2 коментарі:

  1. Ми тільки читаємо про те, що рекомендовано або заборонено піднімати ціни вище за якусь планку, але на практиці зміни не відчуваємо

    ВідповістиВидалити
  2. Він то рекомендує, а чи дослухаються до його рекомендацій - то вже друга справа!

    ВідповістиВидалити

Коментувати: