вівторок, 22 травня 2012 р.

Главу Microsoft назвали найгіршим гендиректором Америки

Forbes опублікував рейтинг найгірших генеральних директорів найбільших публічних компаній в США. Очолив "ганебний список" Стів Балмер, який керує з 2000-го року корпорацією Microsoft.

Про це повідомляють Весті.RU.

Балмер, який створив разом з Біллом Гейтсом найбільшого у світі виробника ПЗ, випередив в антирейтингу "п'яти генеральних директорів, яких давно треба звільнити", колег Із Cisco, General Electric, Walmart ТА Sears. Найвідчутніше відображення його "досягнень" - падіння вартості акцій компанії з 60 доларів у 2000-му році, коли Балмер став біля керма корпорації, до 20 у 2002-му. Відтоді котирування рідко перевищували $30.

"Він не тільки одноосібно вивів Microsoft із найбільш швидкозростаючих та прибуткових секторів ринку технологій (мобільної музики, смартфонів та планшетників), а й пожертвував у процесі зростанням та доходами не тільки своєї компанії, а й партнерів за "екосистемою", таких як Dell, Hewlett-Packard і Nokia", - підсумовує Forbes.

Не блискуча ситуація і в "рідному" для компанії секторі ПЗ. За визнанням самого Балмера, Microsoft витратила 200 зайвих людино-років на розробку Windows Vista, оновлюватися на яку більшість користувачів не захотіли. Ні Windows 7, ні Microsoft Office 2010 не викликали захоплення у технологічно досвідчених користувачів, у головах яких головне місце до кінця десятиріччя зайняла Apple.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/glavu_microsoft_nazvali_naygirshim_gendirektorom_ameriki_1728863

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: