пʼятницю, 25 грудня 2009 р.

В ОАЕ найпопулярнішим і найдефіцитнішим подарунком до Нового року став iPhone

АБУ-ДАБІ, 25 грудня. (Марина Федяніна - УКРІНФОРМ). Найпопулярнішим подарунком до Різдва і Нового року в ОАЕ став iPhone. Однак ажіотаж навколо них привів до того, що зараз ці телефони повністю розкуплені, а сотні бажаючих їх дістати записуються у черги, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на газету "Нешнл".
Шалений попит на телефони фірми Apple Inc підтверджують продавці магазинів електроніки. Вони розповідають про покупців, що забирали з собою десятки жаданих мобілок (від восьми до 30 в одні руки) і показують "списки очікування", у яких понад сто імен. Після кількох тижнів відсутності на прилавках еміратських магазинів популярна модель телефону з'явилася знову, однак вмить була практично повністю розкуплена. "Щодня по 10-15 осіб запитають про наявність iPhone. Люди говорять, що хочуть зробити цю модель подарунком на Різдво", - повідомила продавщиця одного з магазинів електроніки в Абу-Дабі.
Видання повідомляє, що в ОАЕ на продаж були виставлені дві моделі iPhone вартістю 655 і 765 доларів США - 16-гігабайтний iPhone3GS і 32-гігабайтний iPhone 3GS. У вартість апарату в обох варіантах включено інтернет-пакет, причому перші півроку він безкоштовний.
Дистриб'ютора ліцензійних iPhone телекомунікаційна компанія Etisalat повідомила, що поставки цих телефонів в магазини йдуть щодня, і апарати доступні для споживачів. Проте компанія не в змозі повністю забезпечити попит на популярну модель.
Ситуація, що склалася, викликала сплеск цін на iPhone на "чорному ринку": ці моделі можна купити у середньому на 100 доларів США дорожче, ніж у магазинах.