понеділок, 28 грудня 2009 р.

Десять років ув'язнення отримав чернівчанин, винний у загибелі в ДТП жінки та трьох дітей

ЧЕРНІВЦІ, 28 грудня. /Наталія Команяк - УКРІНФОРМ/. Десять років ув'язнення отримав Сергій Заплацинський, винний у загибелі жінки та трьох дітей. Такий вирок виніс сьогодні Першотравневий районний суд Чернівців у справі ДТП, що трапилася 31 липня цього року на пішоходному переході, повідомляє УКРІНФОРМ.
З підсудного буде також стягнено 400 тисяч гривень відшкодування родині Шевченків (батьки двох загиблих дітей) та 300 тисяч гривень на користь Василя Ватамана (вдівець і батько загиблої дитини).
Родичі вимагали 13 млн грн. Проте, за словами прокурора Олександра Васильчука, "суд обгрунтовано задовільнив позов на кількість майна, на яке накладено арешт". Прокурор у дебатах відзначив важку стадію алкогольного сп'яніння підсудного і просив для останнього максимальний термін.
"Я просив 10 років, суд прислухався до моєї позиції", - підкреслив О.Васильчук у коментарі представникам ЗМІ.
Сам підсудний, отримавши останнє слово, був стислим: "Я винний. Ще раз хочу вибачитись. Мені дуже важко говорити. І я нічого не буду просити у суді".
Як повідомляв УКРІНФОРМ, 31 липня водій автомобіля "LEXUS RX 350" скоїв наїзд на чотирьох пішоходів, які переходили проїжджу частину по пішохідному переходу. Всі вони загинули. Самого Сергія Заплацинського від розлюченого натовпу чернівчан врятували правоохоронці.
Справа одразу ж набула широкого резонансу серед засобів масової інформації. Досудове слідство тривало майже пів року. За цей час відбулося чотири судових слухань, на яких було опитано чимало свідків.
Адвокати підсудного у дебатах запевняли, що підсудний рухався з швидкістю 60 кілометрів за годину, а коли побачив пішоходів - загальмував. Наголошували на тому, що деякі обставини по справі недопрацьовані. До останнього часу родичі загиблих та мешканці міста не вірили у справедливість міри покарання.
Дане рішення можна оскаржити у Апеляційному суді Чернівецької області впродовж 15 днів. Та вже відомо, що потерпілі цього робити не будуть.