пʼятницю, 25 грудня 2009 р.

Місце львівському леву "Позитивчику" у Вінниці ще не знайшли

ВІННИЦЯ, 25 грудня. /Наталія Журбенко - УКРІНФОРМ/. У Вінницькій міській раді ще не визначили, де буде розміщена скульптура лева "Позитивчика", якого було надіслано місяць тому львів'янами у подарунок Вінниці. Нинішнього року його не встановлюватимуть, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу з посиланям на міське управління культури.
До Вінниці скульптура прибула наприкінці листопада і наразі зберігається на складі. Львівський подарунок має вагу 150 кілограмів, зроблений із пластику і сягає заввишки 1,8 метра. Працювали над образом "хижої киці" четверо дітлахів з образотворчої студії "Чарівна акварелька" Центральної дитячої бібліотеки м. Львова: Гоц Павло, Фітак Юлія, Мариношенко Анастасія та Смий Анжела. Рішення подарувати його Вінниці організатори прийняли після завершення традиційного Параду левів, що проходив у вересні у Львові.
"Парад левів у Львові" - яскравий арт-фестиваль основним об'єктом творчості якого є скульптура лева в натуральну величину. За легендами, львівські леви оберігають Львів та його жителів, несучи багатовікову службу на вулицях рідного міста. Основне завдання учасників проекту придумати для левів яскравий оригінальний дизайн та характер згідно з концепцією фестивалю. Цьогоріч львів'яни розмалювали 28 левів і подарували їх обласним центрам.