середу, 30 грудня 2009 р.

У 2009 році у світі загинуло щонайменше 76 журналістів - "Репортери без кордонів"

БЕРЛІН, 30 грудня. (Ганна Снігур-Грабовська - УКРІНФОРМ). У 2009 році під час виконання професійних обов'язків у світі загинуло щонайменше 76 журналістів. Такі дані оприлюднила сьогодні на прес-конференції у Берліні міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів", повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу в ФРН.
"Репортери без кордонів" у своєму щорічному звіті відзначили зростання насилля проти журналістів у світі. Так, у 2008 році було вбито 60 представників мас-медіа - на 16 осіб менше, ніж цьогоріч. До 1456 збільшилося також число журналістів, на яких було вчинено напад. 33-ох працівників преси було викрадено.
Найнебезпечнішими для журналістів, як і раніше, залишаються африканські країни, азіатсько-тихоокеанський регіон, Близький Схід, а також Росія. Так, у Сомалі за останній рік було вбито дев'ять журналістів, по п'ять осіб - у Пакистані та Росії.
За даними правозахисників, майже вдвічі збільшилося число країн, де має місце інтернет-цензура, - з 37 у 2008 році до 60 у році, що минає.