пʼятницю, 25 грудня 2009 р.

Наслідком збільшення потоку інформації стала зміна розумового процесу

КИЇВ. /УКРІНФОРМ/. Внаслідок потоку інформації, що звалюється на людину, непомітно може відбуватися іще одна "революція" - зростання та збільшення мозку людини. Таке припущення, як повідомляє британська преса, висунула міжнародна група вчених, яка вивчає наслідки інформаційного вибуху.
За словами професора неврології Оксфордського університету Коліна Блекмора, "мозок може рости і збільшуватися, якщо він інтенсивно працює". Можливо, за словами Блекмора, нинішній інформаційний водоспад обертається появою нових нервових клітин.
Згідно з оприлюдненою тут інформацією професора Каліфорнійського університету Роджера Бона, щодня наш мозок зазнає справжнього бомбардування понад 100 тис. слів або 34 гігабайтами інформації. Причому в цьому випадку враховується лише інформаційний потік поза робочим часом - при відвідуванні кінотеатрів, розмов по телефону, відеоігор, перегляді інтернету та читанні газет.
Наслідком збільшення потоку інформації, як попереджає Бон, стала також рішуча зміна розумового процесу, який стає швидшим, поверхневим і переривчастим й послаблює здатність людини до глибокого мислення, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на ІТАР-ТАРС.