неділю, 27 грудня 2009 р.

Паводкова ситуація на Закарпатті стабілізується

УЖГОРОД, 27 грудня. /Ярослав Ядловський - УКРІНФОРМ/. Як уже повідомлялося, паводкові явища, що виникли на Закарпатті внаслідок інтенсивних дощів та сніготанення, супроводжувалися різким підвищенням рівнів води у ріках та їх вихід на заплаву. У семи районах краю зафіксовано часткове підтоплення приватних дворогосподарств, сільськогосподарських угідь, окремих ділянок автодоріг, руйнування водозахисних споруд.
Загалом в області частково підтоплено 23 приватні житлові будинки та одну загальноосвітню школу, 150 домогосподарств, близько 400 га сільгоспугідь, пошкоджено до 170 м дорожнього полотна та до ста метрів водозахисних споруд. Більшість підтоплень спричинили малі річки та потічки, які протікають через населені пункти.
Сьогодні, 27 грудня, в Іршавському районі залишаються частково підтопленими 20 приватних будинків. Триває відкачування води з підвальних приміщень на пл.Петефі в Ужгороді. При потребі підвозиться питна вода. На щастя, жертв немає.
Наслідки стихії ліквідовують рятувальники МНС, бригади облводгоспу та дорожники. У роботах задіяно 32 одиниці техніки та 164 фахівців. Сьогодні з обіду ситуація почала стабілізуватися, вода на ріках краю спадає. Проте у нижніх течіях Тиси, Боржави і Латориці, навпаки, очікується поступове підвищення води. За прогнозами синоптиків, найближчими днями закарпатців очікує похолодання, правда, з опадами у вигляді мокрого снігу та дощу. Втім, сподіваються фахівці, найстрашніше вже позаду. Районні комісії з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій уточнюють збитки від стихії.