понеділок, 28 грудня 2009 р.

Помер відомий композитор Ісаак Шварц

КИЇВ, 28 грудня. /УКРІНФОРМ/. На 87-му році життя помер відомий композитор Ісаак Шварц.
Маестро помер у неділю ввечері в селищі Сіверський Ленінградської області, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на ІТАР-ТАСС.
Ісаак Йосипович Шварц - народний артист Росії, лауреат Державної премії Росії. Він народився 13 травня 1923 року в місті Ромни Сумської області. У 1945 році вступив у Ленінградську консерваторію. Після її закінчення, в 1954 році, він написав "Симфонію фа мінор", що принесла молодому композитору перший успіх. У 1959-му Шварц почав працювати в кіно, написавши музику до більш ніж 100 кінофільмам і 35 драматичним виставам.
Багато років Шварца зв'язувала велика дружба з Булатом Окуджавою. Разом вони створили 32 пісні, найбільш відомі з яких - пісенька кавалергарда з кінофільму "Зоря привабливого щастя", пісня "Ваше благородие, госпожа удача" ("Біле сонце пустелі"), романс "Наряд подвенечный" ("Нас венчали не в церкви"), а також пісні з кінофільму "Солом'яний капелюшок". Композитор отримував нагороди в Каннах, Венеції, Лондоні, Берліні. За музику до фільму "Дерсу Узала" був удостоєний "Оскара".