понеділок, 28 грудня 2009 р.

Депутат Харківської облради помер з симптомами "каліфорнійського" грипу

ХАРКІВ, 28 грудня. /Світлана Лігостаєва - УКРІНФОРМ/. Депутат Харківської облради, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, помер сьогодні з симптомами "каліфорнійського" грипу. Про це розповів журналістам начальник ГУ охорони здоров'я облдержадміністрації Олександр Галацан.
За його словами, наявність цих симптомів підтверджують лікарі депутата. Діюча на базі облСЕС лабораторія завершить аналіз на наявність вірусу грипу А/H1N1 протягом доби. Депутат Віктор Устименко помер на 55-му році життя.
Що стосується загального стану справ, то, сказав О. Галацан, з жовтня з клінічними ознаками ГРВІ в лікувальні заклади Харкова і області звернулося більше за 67 тисяч осіб, тобто, 6,2 відсотка населення області. Госпіталізовано близько 4-х тисяч осіб, з них вісімсот - медпрацівники.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, лабораторія з діагностики грипу, в тому числі вірусу А/Н1N1 методом ПЛР (полімеразно-ланцюгової реакції) відкрита на базі Харківської облСЕС минулого тижня першому серед п'ятнадцяти регіональних лабораторій цього профілю в Україні. Вартість обладнання - до мільйона держбюджетних гривень.