понеділок, 28 грудня 2009 р.

Вода у річках і потічках спадає, активізуються зсуви

УЖГОРОД, 28 грудня. /Ярослав Ядловський - УКРІНФОРМ/. Унаслідок різкого підвищення рівнів води у потічках і річках та їх виходу на заплаву на Закарпатті були підтоплені 47 приватних житлових будинків, одна загальноосвітня школа, 227 дворогосподарств у 15 населених пунктах. Водою пошкоджено 110 м дорожнього полотна та близько 160 м берегоукріплень. Найбільше потерпів Іршавський район.
Сьогодні в урочищі Яблониця /біля с.Широкий Луг/ на Тячівщині стався зсув грунту, який перекрив дорогу: без автосполучення залишилися 120 дворогосподарств.
Триває ліквідація наслідків стихійного лиха: відкачують воду з підвалів та криниць, в населені пункти завозиться питна вода, санітарні служби знезаражують підтоплені колодязі. Уточнюються збитки, вирішується питання про компенсації потерпілим. Про це та інше йшлося на селекторній нараді з керівниками районних комісій з питань ліквідації наслідків стихії, яка відбулася сьогодні.
Навчені досвідом паводків 1998, 2001 і 2008 років, закарпатці не розслабляються, тим паче, що гідрометеорологи вже через два дні прогнозують інтенсивні опади в області. Не виключається друга паводкова хвиля.