понеділок, 28 грудня 2009 р.

Покрівельники дахів Полтавщини претендують на новий рекорд Гіннеса

ПОЛТАВА, 28 грудня. /Сергій Пустовіт - УКРІНФОРМ/. Найбільший у світі очеретяний дах виклали за два місяці копіткої роботи три покрівельники з села Світлогірське Кобеляцького району Полтавської області, передає кореспондент УКРІНФОРМу.
Площа даху складає 1407 квадратних метрів. Це дає підстави зафіксувати роботу покрівельників як новий рекорд Гіннеса, повідомив представник Книги рекордів Гіннеса в Україні Ігор Підчибій. За його словами, гігантський очеретяний дах буде внесено до категорії "Технології і розміри", в якій подібні досягнення фіксуються надзвичайно рідко.
В процесі двомісячної роботи сільські покрівельники використовували складну старовинну технологію. Спочатку очерет скосили, дочекашись коли на ньому опаде листя, потім його ретельно просушили і лише після цього вручну перекладали на дах. Загалом на це пішло близько 80 тонн очерету.
Раніше на Полтавщині вже встановлювалися рекорди Гіннеса. У Полтаві місцеві кулінари виготовили велетенську галушку, а в Кременчуці - найбільшу їстівну мапу України з делікатесних продуктів.