четвер, 31 грудня 2009 р.

Інформагентство "Сіньхуа" тепер має своє телебачення

ПЕКІН, 31 грудня. (Ольга Танасійчук - УКРІНФОРМ). Китайське інформаційне агентство "Сіньхуа" тепер має своє телебачення. Церемонія створення нової телекомпанії, що отримала назву CNC, відбулася у Пекіні, повідомляє із китайської столиці власний кореспондент УКРІНФОРМу.
Генеральний директор Сіньхуа Лі Цунцзюнь, виступаючи на церемонії, назвав відкриття власної телекомпанії одним із важливих кроків щодо розвитку агентства в умовах динамічного зростання нових технологій та індустрії ЗМІ у глобальному масштабі.
CNC у цілодобовому режимі транслюватиме новини про події, що відбулися як на території Китаю, так і за кордоном. У липні 2010 року, як передбачається, розпочне роботу канал англійською мовою "CNC World News". Заплановано також відкриття телеканалів російською, французькою, португальською та арабською мовами, на яких виходитимуть новини агентства.
Потрібно відзначити, що Сіньхуа вже цілий рік, з 30 грудня 2008 року, надає своїм клієнтам відео-продукцію,а з 1 липня 2009 року воно почало передачу теленовин англійською мовою.
Сіньхуа як національне інформаційне агентство КНР має намір до 2015 року здійснити стратегічну трансформацію у галузі організаційної структури, інформаційної продукції, способів передачі інформації, методів маркетингу, технічного забезпечення, режиму управління.
Агентство "Сіньхуа" є офіційним інформаційним агентством уряду Китайської Народної Республіки та найбільшим центром інформації і прес-конференцій у КНР, інша назва - Китайська Служба Новин. Розпочало воно свою роботу у листопаді 1931 року як Червоне інформаційне агентство Китаю і було перейменовано у 1937 році. Воно почало мовлення за кордон англійською у 1944 році. Штаб-квартира "Сіньхуа" знаходиться у Пекіні. На сьогодні новини від "Сіньхуа" розповсюджуються в Азію, Близький Схід, Латинську Америку, Африку, Європу, де розташовані його кореспондентські пункти та понад сто філій, агентство є одним із найбільших у світі.