понеділок, 28 грудня 2009 р.

Фахівці розробляють заходи безпеки для вагітних жінок у автомобілях

КИЇВ, 27 грудня. (УКРІНФОРМ). На сьогоднішній день у розробників системи безпеки в автомобілях відбулося зміщення акценту з утримуючих сидінь для немовлят і маленьких дітей, на заходи безпеки для вагітних жінок.
Як зазначаеться в інформаціїї агентства ABC, у розробці автоматизованої моделі для вагітних водіїв і пасажирів спільно з автовиробниками беруть участь біомедики, щоб створити більш потужну систему захисту в нових конструкціях автомобілів.
У більшості випадків смерть плоду настає в момент удару під час аварії, коли плацента відривається від матки і припиняється подача кисню до плоду. Саме на ці органи звертається особлива увага при дослідженнях. У краш-тестах використовуються манекени - комп'ютеризовані моделі людського тіла, які відображають внутрішні органи у найменших подробицях.
За неофіційними даними смертність серед вагітних жінок у результаті автомобільних аварій становить щорічно від 300 до кількох тисяч осіб, що у 4 рази перевищує смертність серед дітей віком від 1 до 4 років. Дорожні аварії є однією з домінуючих причин смертності серед вагітних жінок.