пʼятницю, 25 грудня 2009 р.

Погода: у суботу ще утримуватиметься відлига, а в неділю почнеться зниження температури

КИЇВ, 25 грудня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ /. Останні вихідні в році, що минає, - субота, 26 грудня, та неділя, 27 грудня, - будуть теплими і сирими. Невеликі опади у вигляді дощу та мокрого снігу не спонукатимуть до дозвілля поза домівкою, а рвучкі західні та північно-західні вітри змушуватимуть думати про домашній затишок. Так охарактеризували ці дні в Українському гідрометцентрі, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
Згідно з їхнім прогнозом, відлига в суботу утримуватиметься на всій території країни. В західних, центральних та в північних областях пройдуть помірні дощі. В Карпатах і Закарпатті місцями сильні дощі. В західних областях дощ перейде в мокрий сніг. Місцями стелитиметься туман. На дорогах, крім Криму, подекуди нароститиме ожеледиця. Вітер південно-західний, вдень у західних та північних областях з переходом на північно-західний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура повітря в більшості регіонів 5-10° тепла, в Криму до 13° тепла. Нічна температура повітря буде на кілька градусів нижчою.
У неділю на всій території країни без істотних опадів, лише вночі у північних та центральних областях пройде мокрий сніг, у східних областях - з дощем. Вдень у Приазов'ї та в Криму дощитиме. Температура повітря в більшості областей дещо знизиться: термометри вночі та вдень показуватимуть 4° тепла - 3° морозу, в Криму вночі 0-6° тепла, вдень 4-9°.
У Києві та області в суботу вночі та вдень буде 2-7° тепла, пройдуть помірні опади у вигляді дощу. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с.
У неділю без істотних опадів, лише вночі випаде мокрий сніг. Температура повітря дещо знизиться: вночі та вдень термометри покажуть 2° тепла - 3° морозу, а вже у понеділок, 28 грудня, 1-6° морозу.