четвер, 31 грудня 2009 р.

Новорічна погода: на півночі зима, на півдні і сході - осінь

КИЇВ, 31 грудня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ/. Новорічні вихідні, які припадають на п'ятницю,1 січня, та суботу, 2 січня, здебільшого матимуть цілком зимовий характер: лежатиме і сніг, і пощипуватимуть невеликі морози, і кружлятимуть заметілі. Проте в деяких регіонах пройдуть дощі, що радше нагадуватиме пізню осінь. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу розповіли синоптики Українського гідрометцентру.
Згідно з їхнім прогнозом,1 січня майже на всій території України пройде невеликий мокрий сніг, на півдні та Закарпатті - з дощем. У карпатському регіоні, вночі на сході країни пройдуть помірні опади. Лише вночі на півночі та півдні буде без істотних опадів. 2 січня відбуватиметься ускладнення погодних умов: йтиме сніг, мокрий сніг та дощ. На півдні, вдень і на сході - дощ. Місцями пройдуть сильні опади, відбуватиметься налипання мокрого снігу, наростатиме ожеледь. У західній, південній та східній частинах країни пориви вітру місцями сягатимуть 15-20 м/с, в західних та північних областях закружляє хуртовина. На дорогах, крім півдня, місцями наростатиме ожеледиця.
Температура повітря в північних областях становитиме вночі 3-8°, 1 січня місцями до 11° морозу, вдень термометри покажуть 0-5° морозу. В південних областях та на Закарпатті (2 січня і на Донеччині, Луганщині) вночі буде 0-5° тепла, вдень 3-8° тепла, в Криму вночі 1 січня 2-7° тепла, 2 січня 6-11° вище нуля, вдень 9-14° тепла. На решті території температура повітря коливатиметься вночі від 4° морозу до 1° тепла, вдень від 2° морозу до 4° тепла. У західних областях буде 0-5° морозу.
У Києві та області 1 січня вночі істотних опадів синоптики не прогнозують, удень пройде невеликий сніг, мокрий сніг. 2 січня відбуватиметься ускладнення погодних умов: йтиме сніг, мокрий сніг, вдень місцями сильний, налипання мокрого снігу, слабка ожеледь, хуртовина. На дорогах ожеледиця. Вітер східний, північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі 1 січня 6-8° морозу, 2 січня 3-5° морозу; вдень 0-2° морозу.