пʼятницю, 25 грудня 2009 р.

Переохолодження, травми та нежить атакують мешканців Тернополя

ТЕРНОПІЛЬ, 25 грудня. /Олег Снітовський - УКРІНФОРМ/. За останні дні в межах області трапилось 16 випадків переохолодження, внаслідок яких п'ять осіб загинуло.
Про це повідомили кореспондента УКРІНФОРМу місцеві МНС-ники. Сніг, який декілька днів поспіль інтенсивно засипав дороги і тротуари міста, тепер через відлигу перетворився на "кашу" з піском і сіллю. Тернопільці скаржаться, що стало важко ходити вулицями обласного центру і добиратися громадським транспортом у різні куточки міста. Чиновники у свою чергу звернулися до власників підприємств, щоб ті розчищали тротуари біля своїх офісів. Однак проблему це не вирішує, бо ж більша частина тротуарів та доріг Тернополя - у підпорядкуванні комунальників, котрі не встигають прибирати вулиці.
Поміж тим, кількість людей, які звертаються у травмпункти за допомогою, збільшується щодня. Забої, розтягнення зв'язок та переломи рук і ніг отримують не тільки люди похилого віку, але й молодь. В останні два дні у тернопільські травмопункти звернулося більше людей, аніж зазвичай, розповідає головний лікар міської комунальної лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський. За його словами, до травматологів звертається щодня до півсотні осіб із "вуличними" травмами. Основне, що радять у лікарні швидкої допомоги, бути уважним та обережним. Обминати тротуари, непосипані сіллю чи піском, та підходи до магазинів, встелені плиткою. Людям старшого віку не варто виходити на вулицю без супроводу.
А тим часом, на Тернопільщині перевищено епідемічний поріг захворюваності на грип і ГРВІ. За останню добу тут захворіло майже 870 осіб, повідомили кореспондента УКРІНФОРМу крінформу в обласній санепідемстанції.