понеділок, 28 грудня 2009 р.

На Херсонщині очікується нове різке погіршення погодних умов

ХЕРСОН, 28 грудня. /Ірина Староселець - УКРІНФОРМ/. На Херсонщині очікується нове різке погіршення погодних умов. Про це кореспонденту УКРІНФОРМу повідомили сьогодні в управлінні з питань надзвичайних ситуацій ОДА.
Зокрема, 28 грудня на території області очікуються сильні опади переважно в вигляді снігу та мокрого снігу, налипання мокрого снігу, ожеледь, хуртовини, на дорогах ожеледиця, пориви вітру 15 - 22 м/с. 29 грудня пориви вітру збільшаться до 25-30 м/с, передбачаються сильний сніг та мокрий сніг, ожеледь, на дорогах ожеледиця.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, в результаті сильного снігопаду та хуртовин на Херсонщині 17 грудня залишилися без електропостачання 62 населених пункти. А через кілька днів, внаслідок нового погіршення погодних умов, що мало місце в регіоні, чисельність таких населених пунктів зросла до 109. Також в результаті сильного снігопаду на автодорозі Одеса - Мелітополь - Новоазовськ на ділянці між Херсоном та Миколаєвом, у балці біля села Клапая Білозерського району, з вечора 16 грудня утворився великий затор з автотранспортних засобів. За різними оцінками, станом на 17 грудня тут перебували від 700 до 1000 чоловік, понад 48 великогабаритних фур, 650 легкових автомобілів.