пʼятницю, 25 грудня 2009 р.

Китайські ЗМІ повідомили про вбивство китайських студентів у Донецьку

ПЕКІН, 25 грудня. (Ольга Танасійчук - УКРІНФОРМ). Провідні китайські ЗМІ повідомили сьогодні про прикрий інцидент із студентами з КНР в Україні. Напередодні консульські працівники Китайського посольства в Україні підтвердили, що в місті Донецьку недавно було вбито двох китайських студентів, точна дата злочину не повідомляється.
Як стало відомо кореспондентові УКРІНФОРМу, китайська сторона звернулася до консульського відділу посольства України в Пекіні з проханням терміново в суботу видати візи батькам загиблих молодих людей з тим, аби вони могли вилетіти до України.
Обидва студенти приїхали з міста Ціндао, пров. Шаньдун, у жовтні 2008 року для вивчення російської мови та літератури в Донецькому державному університеті. Вони були вбиті ножем у орендованій квартирі, де зникли ноутбуки та інші коштовні речі.
Консульський відділ посольства КНР в Україні вийшов на зв'язок із українським МЗС, Міністерством внутрішніх справ України та іншими відповідними відомствами, вимагаючи провести розслідування, якнайшвидше затримати злочинців та здійснити правосуддя згідно з законом.
Міністерство внутрішніх справ та міліція Донецька продовжують вести розслідування, наразі вже знайдено декілька слідів, які ведуть до вирішення справи.