четвер, 31 грудня 2009 р.

Новорічна канонада в Донецьку... відміняється

ДОНЕЦЬК, 31 грудня. (Микола Столяров - УКРІНФОРМ). Напередодні Нового року донецька міліція ополчилась проти реалізаторів піротехнічних виробів. Саме через них у місті опівночі розпочинається така канонада, що це стає схожим на справжню битву. Як повідомили кореспондентові УКРІНФОРМу в Центрі зв'язків із громадськістю головного управління МВС у Донецькій області, новорічна канонада нині відміняється. Або хоча б стрілянини в місті буде менше. Сприятимуть цьому рейди, проведені міліцією у торговельних точках реалізаторів піротехніки.
За словами заступника начальника відділу дозвільної системи ГУ МВС України в Донецькій області Семена Єфремова, "улов" від таких рейдів виявився чималим. Від початку рейдів щодо збереження і продажу вибухонебезпечної продукції було зафіксовано 56 правопорушень і вилучено понад 6 тонн піротехнічних засобів на загальну суму 150 тисяч гривень.
Ось лише один із останніх випадків, коли було відмічено подібні порушення. 29 грудня отримано інформацію про те, що на території Кіровського району Донецька без якихось дозвільних документів зберігається велика партія піротехніки. У ході перевірки цього повідомлення в одному зі складських приміщень правоохоронці виявили близько 2 тонн незаконної піротехнічної продукції. Любителів нелегальних фейєрверків буде покарано. Це не кращий для них подарунок до свята.