середу, 30 грудня 2009 р.

Завершено досудове слідство у справі екс-судді І.Зварича

КИЇВ, 30 грудня. (Тетяна Делімарська - УКРІНФОРМ). Генеральна прокуратура України завершила досудове слідство у кримінальній справі стосовно екс-голови Львівського адміністративного апеляційного суду Ігоря Зварича. Про це повідомив заступник Генпрокурора Віталій Щоткін під час брифінгу у Києві, передає кореспондент УКРІНФОРМу.
"Наразі наші слідчі знаходяться у Львові. Наскільки мені відомо, з сьогоднішнього дня оголошено про закінчення досудового слідства, і розпочалося ознайомлення з матеріалами справи", - сказав В.Щоткін.
Він зазначив, що термін утримання І.Зварича під вартою продовжено і незабаром справа "обов'язково буде направлена до суду".
Посадовець ГПУ поінформував, що на даний час доведено вісім епізодів одержання хабара на загальну суму понад 1 млн гривень, за якими притягнуто до відповідальності та висунуто обвинувачення й самому Зваричу, й іншим особам.
За його словами, слідчими перевіряються також інші епізоди, які є у розпорядженні Генпрокуратури, у тому числі оперативні матеріали.
Як повідомлялося, у грудні 2008 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти голови Львівського адміністративного апеляційного суду Ігоря Зварича за підозрою в одержанні хабара в особливо великих розмірах за прийняття судом незаконного рішення. У його будинку й кабінеті були виявлені великі суми грошей.
18 грудня 2008 року Верховна Рада звільнила Зварича з посади судді й дозволила заарештувати його, однак він зник і був затриманий співробітниками СБУ тільки 9 березня у Львові. При цьому Зварич стверджував, що весь цей час його утримували невідомі прикутим до батареї.
Раніше Верховний Суд України продовжив термін утримання під вартою для Зварича до 9 березня 2010 року.