середу, 30 грудня 2009 р.

Електронне посвідчення громадянина ФРН буде презентовано на міжнародній виставці CeBIT

БЕРЛІН, 30 грудня. (Ганна Снігур-Грабовська - УКРІНФОРМ). Електронне посвідчення громадянина ФРН нового зразка, що міститиме біометричні дані його власника, буде презентовано громадськості на міжнародній виставці інформаційних та комп'ютерних технологій CeBIT, яка пройде 2-6 березня у Ганновері. Таку інформацію оприлюднила прес-служба німецького МВС, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу у ФРН.
Німецьке посвідчення особи нового зразка матиме вигляд пластикової картки із вмонтованим електронним носієм (чіпом), дані з якого можуть зчитуватися на відстані до двох метрів. При цьому, якщо електронне фото буде обов'язковим атрибутом картки, то внесення відбитків пальців здійснюватиметься виключно за власним бажанням заявника.
Нове посвідчення особи, або, як його називають німці, "перзональаусвайс" завдяки вдосконаленій технології, що захистить його від підробок та несанкціонованого використання, зможе використовуватися також для здійснення банківських операцій та онлайн-покупок. Крім того, кожен, хто побажає, зможе зберегти на посвідченні свій електронний підпис, отримавши тим самим можливість завіряти договори й інші документи через Інтернет.
Посвідчення громадянина ФРН нового зразка почнуть видавати з 1 листопада 2010 року.