середу, 30 грудня 2009 р.

"Людина-ядро", рекордсмен Книги рекордів Гіннеса, став головним атракціоном ярмарку "Глобал Віллідж" у Дубаї

АБУ-ДАБІ, 29 грудня. (Марина Федяніна - УКРІНФОРМ). Атракціон "Людина-ядро" за участю світового рекордсмена Девіда Сміта став головною окрасою щорічного ярмарку "Глобал Віллідж", який проходить до 27 лютого в Дубаї і пропонує товари і розваги з усього світу, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на газету "Халіж Таймс".
32-річний американець Девід Сміт-молодший - "людина-ядро" з діда-прадіда. У великій сім'ї Смітів з дев'яти осіб досвід роботи "гарматним ядром" мають вісім: батько рекордсмена Девід Сміт-старший і семеро його дітей. Однак у Книгу рекордів Гіннеса потрапив лише Девід-молодший як "живий снаряд", який найвище і найдальше летить: 35-футова гармата вистрелює його на висоту в кількасот футів, дальність польоту - більш як 180 футів. Досі це досягнення, встановлене Девідом три роки тому, ніким не побито.
За словами "людини-ядра", він ніколи не думав, що політ з гармати стане його професією на довгі роки. Почати Девіду довелося в 19 років, коли його батько, отримавши травму спини, не зміг більше виступати і попросив сина продовжити сімейну традицію. Відтоді вже майже 13 років Девід-молодший займається таким незвичайним сімейним бізнесом, здійснивши понад 5 тис. "пострілів" по всьому світу. Рекордсмен упевнений, що хтось з його дітей (дві доньки 10-ти і 5-ти років і двоє трирічних хлопчиків-близнюків) також обов'язково продовжить сімейну справу і стане наступною "людиною-ядром".
Захоплююче видовище, проте, дуже небезпечне. Людина, якою вистрелюють з гармати, прискорюється до 100 км/год за 3 секунди, перевантаження досягають 12 G, а з 50 "живих снарядів" у минулому столітті загинуло більше половини. Девід кидати це заняття поки що не планує, довіряючи своє життя двом помічникам - гарматному техніку Сильвану Бегіну і техніку з безпеки Ніколя Сорену. За словами самої "людини-ядра", головне в трюку - це правильно приземлитися в спеціальну сітку.
Крім того, бути "живим снарядом" - значить, жертвувати дуже багато чим, наприклад, сім'єю: не кожна жінка витримає постійну тривогу за моє здоров'я і життя в турах і роз'їздах, говорить Девід.