четвер, 31 грудня 2009 р.

У Новорічну ніч повітряні кордони України пильнуватимуть 2200 вояків та 400 одиниць озброєнь ПС ЗСУ

КИЇВ, 31 грудня. (УКРІНФОРМ). У Новорічну ніч повітряні кордони нашої держави будуть під пильним наглядом понад 2200 військовослужбовців та майже 400 одиниць озброєнь і військової техніки Повітряних Сил Збройних Сил України. Про це повідомив тимчасово виконуючий обов'язки начальника штабу Командування ПС ЗСУ генерал-майор Андрій Куришко.
- У середньому за добу нашими черговими силами супроводжується понад 1300 повітряних цілей. Протягом 2009-го року черговими силами з протиповітряної оборони держави виявлено i забезпечено контроль польотів над територією та поблизу державного кордону України майже 480 тисяч повітряних суден, - розповів ТВО начальника штабу Командування ПС ЗСУ.
Як зазначив генерал-майор А.Куришко, з початку нинішнього року особовим складом чергових бойових обслуг Повітряних Сил Збройних Сил України було виявлено та припинено 27 порушень правил використання повітряного простору. Водночас порушень державного кордону в повітряному просторі зафіксовано не було, зазначив генерал-майор.
Керівництво та управління черговими силами з протиповітряної оборони держави здійснюється з командного центру Повітряних Сил ЗС України. У Новорічну ніч на бойовому посту мирний спокій українських громадян пильнуватиме чергова зміна на чолі з полковником Сергієм Норенком, повідомили УКРІНФОРМу в Управлінні прес-служби МО України.