четвер, 31 грудня 2009 р.

Ікра та осетри до святкового столу з Черкащини

КИЇВ, 31 грудня. (УКРІНФОРМ). Рибгосп ВАТ "Гірський Тікич", що в селі Бузівка на Черкащині, ще десять років тому розпочав вирощувати "червону" рибу. Тепер підприємство виробляє її за рік близько 14 центнерів. Веслонос, виловлений у місцевих ставках, площа яких становить 1200 гектарів, надходить переважно на столичні прилавки, повідомляє УКРІНФОРМ.
Продукція має попит, адже вирощується в природних умовах, без застосування комбікормів. Удобрюються ставки перегноєм, аби краще розмножувався планктон, який споживають мешканці ставків - коропи, білий амур, товстолоб, судак та щука. Не менше значення має й економічний бік такого поєднання: утримуючи свиней, овець та птицю, тут постійно одержують свіжу копійку, щоб стабільно виплачувати зарплату, купувати техніку та розв'язувати інші проблеми.
А незабаром самки веслоноса дадуть першу ікру. В планах підприємства - її промислове виробництво. Однак його вдасться налагодити тільки через певний час. Проте вже наступного року, як повідомив "Урядовому кур'єру" директор рибгоспу Микола Холоденко, тут розпочнуть вирощувати ще й осетрів.